Συχνές ερωτήσεις για τα ταξίδια μας με μηχανη

Συχνές ερωτήσεις

Μοτοσυκλέτα και εξοπλισμός

1Τι ρούχα να πάρω μαζί μου;
Άνετα καθημερινά ρούχα για τις βόλτες μας και ένα ζευγάρι "αθλητικά" παπούτσια για περπάτημα είναι τα βασικά. Ανάλογα με τον προορισμό και την εποχή, θα σας ενημερώσουμε για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες ώστε να επιλέξετε κατάλληλα ρούχα.
2Τι ατομικό εξοπλισμό χρειάζεται να έχω;
Δεν χρειάζεται να έχετε τον ακριβότερο και πιο γνωστό εξοπλισμό για να ταξιδέψετε. Κράνος, μπουφάν, παντελόνι, μπότες και γάντια μηχανής θα κάνουν το ταξίδι σας πιο άνετο και θα σας γλιτώσουν από ταλαιπωρία η ακόμη και από μικροτραυματισμούς / τσιμπήματα κλπ Αδιάβροχα επίσης καλό είναι να υπάρχουν στις αποσκευές. Ανάλογα με το ταξίδι, θα σας ενημερώσουμε για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες ώστε να προσαρμόσετε τον εξοπλισμό σας ανάλογα.
3Το κράνος είναι υποχρεωτικό;
Αυτό δεν έπρεπε να υπάρχει καν σαν ερώτηση :) Ακόμη και για την πιο μικρή μετακίνηση κατά την διάρκεια του ταξιδιού, απαιτούμε από τους συμμετέχοντες την χρήση κράνους.
4Ποιο είναι το όριο αλκοόλ στα μέρη που θα ταξιδέψουμε;
Διαφέρει από χώρα σε χώρα - σε μερικές μάλιστα είναι πάρα πολύ χαμηλό ή και μηδενικό για τους μοτοσυκλετιστές ! Για τον λόγο αυτό, ή πολιτική μας είναι "οχι αλκοόλ μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο" όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τις παγωμένες μπύρες το κρασί η το ποτό μας χωρίς πρόβλημα
5Χρειάζεται να κουβαλάω ειδικά εργαλεία;
Μόνο αν μπορείτε να κάνετε ειδικές εργασίες στην μοτοσυκλέτα σας :) Τα βασικά εργαλεία για μικροεπισκευές που μπορούμε να κάνουμε στο δρόμο είναι αρκετά τις περισσότερες φορές, μαζί με ένα κιτ επισκευής ελαστικών.
6Τι γίνεται αν η μηχανή μου παρουσιάσει πρόβλημα;
Εννοείται πως η μηχανή θα πρέπει να είναι ελεγμένη και σε πολύ κατάσταση για την συμμετοχή στα ταξίδια μας, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να ταλαιπωρηθείτε εσείς αλλά και όλο το group. Σε κάθε περίπτωση, ο / οι συνοδοί θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια για την αντιμετώπιση / αποκατάσταση του προβλήματος αλλά :
  • Οι συνοδοί ΔΕΝ είναι μηχανικοί και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν λεπτομέρειες για όλους τους τύπους μοτοσυκλετών
  • Οι συνοδοί δεν είναι εκεί μόνο για σάς, αλλά για όλους τους συμμετέχοντες, και γνωρίζοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την περιοχή θα αποφασίσουν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν με γνώμονα την ασφάλεια και εξυπηρέτηση όλων των συμμετεχόντων.

Γραφειοκρατεία και χρήματα

1Τι έγγραφα χρειάζομαι;
Θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα για εσάς και την μοτοσυκλέτα σας Η ταυτότητα νέου τύπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ταξιδιωτικό έγγραφο στα περισσότερα (όχι σε όλα ) ταξίδια μας, αλλά το διαβατήριο κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και γρήγορα στα σύνορα. Δίπλωμα οδήγησης - επίσης στα περισσότερα ταξίδια το Ελληνικό δίπλωμα είναι αρκετό (ακόμη και το παλιό "ροζ") Άδεια κυκλοφορίας της μοτοσυκλέτας , μαζί με την ασφάλεια και την πράσινη κάρτα. Επιπλέον έγγραφα χρειάζονται σε περίπτωση που η άδεια της μοτοσυκλέτας είναι σε χαρτί Α4 ή σε άλλο όνομα. Σε κάθε περίπτωση, σε κάθε ταξίδι αναφέρουμε τα ελάχιστα απαιτούμενα έγγραφα.
2Χρειάζεται να κάνω συνάλλαγμα;
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε συνάλλαγμα πριν ξεκινήσουμε, αλλά και να μην κάνετε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για αυτό στο πρόγραμμα του ταξιδιού
3Πόσα χρήματα θα ξοδέψω;
Αυτό είναι τελείως υποκειμενικό. Κάποια έξοδα είναι συγκεκριμένα ( πχ τιμή βενζίνης, διόδια ) ενώ κάποια άλλα ατομικά και εξαρτώνται από τις προτιμήσεις / επιλογές του κάθε συμμετέχοντα ( φαγητό, μουσεία, αναμνηστικά κλπ ) Με την εμπειρία μας μπορούμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το κόστος των προϊόντων / υπηρεσιών ώστε να υπολογίσετε τα επιπλέον έξοδα για το ταξίδι που σας ενδιαφέρει.

Στο ταξίδι

1Πόσα άτομα / μοτοσυκλέτες συμμετέχουν σε κάθε ταξίδι;
Για κάθε ταξίδι καθορίζουμε τον ελάχιστο απαιτούμενο και τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό μοτοσυκλετών - μπορείτε να τον δείτε στις πληροφορίες κάθε ταξιδιού. Στα περισσότερα ταξίδια ο μέγιστος αριιθμός είναι 16 μοτοσυκλέτες, όμως ανάλογα με τον προορισμό / συνθήκες υπάρχουν ταξίδια με μικρότερο ή μεγαλύτερο αριθμό.
2Πόσο δύσκολα / απαιτητικά είναι τα ταξίδια σας;
Δεν είναι όλα τα ταξίδια ίδια.. Μπορείτε να τον δείτε στην σελίδα κάθε ταξιδιού τις πληροφορίες σχετικά με τον βαθμό δυσκολίας, τα συνολικά χιλιόμετρα και τα χιλιόμετρα ανα ημέρα. Το θέμα "δυσκολίας" είναι επίσης υποκειμενικό και εξαρτάται και παράγοντες όπως ο τύπος της μοτοσυκλέτας και η εμπειρία του αναβάτη. Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα ταξίδια μας θα τα χαρακτηρίζαμε μικρής / μέτριας δυσκολίας
3Τι εμπειρία χρειάζεται να έχω για να πάρω μέρος;
4Με τι μοτοσυκλέτα μπορώ / θα ήταν καλύτερα να έρθω;
5Πρέπει να είμαι συνέχεια με το group / συνοδό;
6Τι διαδρομές / δρόμους θα περάσουμε;
7Θα κάνουμε και τίποτα άλλο ή μόνο θα οδηγάμε;